У селі Лазещина на Закарпатті відбувся фестиваль “Гуцульська ріпа” (так місцеві мешканці називають картоплю). Без картоплі, як і без бринзи, неможливо уявити гуцульську кухню.
Тому і вирішили гуцули влаштувати тематичний фестиваль, аби всі охочі могли скуштувати безліч страв, які готують гуцульські господині з ріпи, та дізнатися секрети їх приготування. Особливої атмосфери фестивалю надавали звуки трембіт, гуцульські коломийки і, звичайно, мальовничі гірські краєвиди.
Сергій Гудак
Джерело: |
“Укрінформ” |
В тему:
Народний одяг закарпатських українців
ХVІІІ Міжнародний гуцульський фестиваль
Мирослава Шандро: “Гуцульські вишивки”